Escalada... E mai mult decât un sport, un hobby, sau un stil de viață.
E o stare de spirit.
Un mic ragaz de meditație pentru orice suflet hoinar.
 
 
Untitled document


De aici poti descarca in format .pdf: Declaratie de asumare a riscului, a raspunderii si de inregistrare in baza de date. 
Regulament intern

Siguranta este mai presus de orice, acesta fiind primul aspect care trebuie sa ne preocupe atunci cand promovam si practicam escalada. Asadar, cunoasterea si respectarea regulilor de siguranta este foarte importanta.

Chiar daca escalada indoor este considerata un sport sigur, totusi exista ceea ce noi numim un “risc personal” de accidentare. Asta inseamna ca practicantii acestui sport trebuie sa inteleaga si sa accepte riscurile practicarii escaladei si sa inteleaga ca sunt responsabili pentru propriile greseli, pentru nerespectarea acestor reguli si pentru estimari eronate.

In cazul in care sportivii nu tin cont de sfaturile si de regulile salii de escalada, ei sunt in intregime responsabili pentru actiunile lor si pentru consecintele acestora. Sportivii trebuie sa tina intotdeauna cont de circumstante precum: distanta dintre asigurari, modalitatea de asigurare a buclelor, modalitatea de asigurare a coechipierului, pozitionarea corpului fata de coarda in timpul unei ascensiuni si aterizarea pe saltelele de protectie, iar daca nu tin cont de aceste aspecte sau le evalueaza gresit, trebuie sa inteleaga ca risca sa se accidenteze.

Pentru siguranta lor si a celor din jur, e important ca toti practicantii escaladei sa citeasca si sa inteleaga regulamentul acestei sali. In cazul nerespectarii regulamentului, persoanele in cauza pot raspunde pentru asta atat civil, cat si penal sau material. De asemenea, in cazul nerespectarii regulilor, putem dispune de retragerea temporara sau definitiva a dreptului de intra in sala de escalada a persoanelor care nu respecta regulamentul.


Siguranta

- Pentru accesul pe panourile de catarat este necesara semnarea unei declaratii de asumare a riscului si raspunderii sau de inregistrarea in baza de date (dupa caz).

- Este strict interzisa catararea a doua sau mai multe persoane in acelasi timp pe aceeasi linie / traseu de catarat. Intotdeauna pastrati distanta de siguranta;

- Accidentarea unui sportiv de catre un altul este responsabilitatea directa a celor implicati, sala nefiind responsabila.

- Cataratorii aflati deja pe panoul de escalada sau cei angrenati intr-un pasaj de catarare impus au intotdeauna prioritate.

- Incepatorii trebuie sa urmeze un instructaj de siguranta cu personalul salii, in cadrul primei intrari.

- Catararea este permisa doar in urmatoarele zone special amenajate: panoul de bouldering, panoul de escalada si placile de antrenament. Este interzisa depasirea marcajul rosu de pe panou pentru sportivii neasigurati;

- Corzile pentru catararea in mansa pot fi instalate doar de catre cei care cunosc manevrele specifice; 

- Pentru legarea in coarda se va folosi obligatoriu nodul 8 (opt) prin urmarire, trecut direct prin ham (pentru cap de coarda) sau printr-o carabiniera cu siguranta (pentru mansa), fiind interzisa folosirea inelului rotativ de asigurare al hamului.

- Intotdeauna cataratorul si asiguratorul sunt obligati sa se verifice reciproc in privinta nodului si a modalitatii de asigurare;

- Asiguratorul nu va sta la o distanta mai mare de 2 m fata de baza panoului de escalada, pentru evitarea oricarui incident; asigurarea celui care se catara trebuie facuta cu coarda intinsa atunci cand se merge in mansa. Asiguratorul nu are voie sa lase bucla in exces cataratorului sau sa fileze din pozitii necorespunzatoare.

- Este strict interzis sa stati sau sa treceti intre un catarator care se afla pe panou si asiguratorul lui.

- Este interzisa utilizarea echipamentului neomologat UIAA.


Echipament


- Accesul in sala de escalada se va face numai cu incaltaminte de schimb.

- Este strict interzis a se catara descult sau in sosete;

- Accesul pe panourile de escalada se face doar cu incaltaminte speciala (espadrile de catarat) si echipament de siguranta adecvat (ham, carabiniere, dispozitive de asigurat etc), omologat UIAA;

- Este interzisa orice fel de alta activitate in afara de cea de escalada purtand incaltamintea de catarat inchiriata.

- Echipamentele puse la dispozitie pentru sportivi sunt: bucle, corzi si saltele de aterizare. Cu exceptia persoanelor inscrise la cursul de initiere, ceilalti participanti au obligatia de a utiliza propriile carabiniere cu filet si dispozitive de filare. Nu este permisa folosirea dispozitivului opt pentru asigurare. De asemenea, va rugam sa nu calcati pe corzi, pentru a preveni deteriorarea acestora.


Reguli referitoare la abonamente si plati

- Sedintele de escalada nu vor fi reportate, decat in cazul in care neefectuarea acestora se datoreaza conducerii salii iar contravaloarea in bani a abonamentelor nu se returneaza in cazul neutilizaii abonamentului.

- Intrarile neconsumate din abonament se pot reporta in cazul reinnoirii abonamentului. Data de expirare a vechiului abonament va fi data de incepere a noului abonament.

- Plata se va face intotdeauna la inceputul perioadei de abonare sau a sedintei de antrenament.

- Personalul salii nu este responsabil de lucrurile pierdute sau furate.

- Echipamentul inchiriat si nereturnat sau degradat se plateste integral la pretul actual de raft.


Comportamentul sportivilor

- Accesul pe panoul de escalada al minorilor este permis numai in prezenta instructorilor;

- Sportivii trebuie sa raporteze personalului daca observa echipamente deteriorate, comportamentele neadecvate sau orice alta activitate de natura sa puna in pericol siguranta participantilor.

- Recomandam utilizarea magneziului lichid pentru evitarea acumularii prafului si inhalarea acestuia de catre cei care frecventeaza sala de escalada. Este interzisa catararea pe panou cu sacul de magneziu.

- Toti asiguratorii trebuie sa aiba peste 14 ani.

- La cataratul tip cap de coarda pe panoul de escalada, se va catara cu coarda personala;

- Pentru evitarea accidentarilor, recomandam tuturor practicantilor efectuarea unei incalziri adecvate inainte de inceperea catararii propriu zise.

- Este interzisa joaca cu echipamentul, precum si orice fel de glume in ceea ce priveste manevrele de securitate, echipamentul de siguranta si comportamentul la antrenamentele de escalada.

- Este interzis fumatul, consumul de alcool sau consumul de substante halucinogene in incinta salii precum si accesul in sala a persoanelor sub influenta alcoolului sau a substantelor halucinogene.

- Prin practicarea escaladei in cadrul salii noastre, va dati acordul pentru folosirea pozelor si a inregistrarilor video in scopuri publicitare.

- Ne rezervam dreptul de a modifica prezentul regulament fara nici o notificare prealabila.

- Sala de escalada Gecko isi rezerva dreptul a-si selecta clientela;

- Sala de escalada Gecko isi rezerva dreptul de a inchide sala maxim 3 zile pe luna, pentru diferite activitati de intretinere sau evenimente, inchiderea fiind anuntata cu cel putin 3 zile inainte. 
 
 
Copyright © 2018 GeckoClimb - Toate drepturile rezervate